Doneren met belastingvoordeel

In een handomdraai kunt u de NFVN nog beter helpen! Met een periodieke schenking zijn donaties-groot en klein- fiscaal aftrekbaar.  Zonder tussenkomst van een notaris. U vult eenmalig een formulier in en uw gift met belastingvoordeel is voor minimaal 5 jaar vastgelegd.  Een deel van het geschonken bedrag krijgt u terug van de belasting en kunt u wederom doneren. Met een periodieke schenking verbindt u zich wel voor minimaal 5 jaar aan de NFVN. Hoeveel u terug krijgt van de belasting is afhankelijk van u inkomen. Het voordeel kan oplopen tot 52% van het geschonken bedrag.

Hoe werkt periodiek schenken

Een rekenvoorbeeld:

Een donateur met  een jaarinkomen van €32.000,-- doneert elk jaar €120,-- aan de NFVN.  Dit is nu te weinig om van de belasting te kunnen aftrekken, want er geldt een drempel van 1,0%.  Hij zet deze donatie om in een periodieke donatie.  Nu is deze donatie wel aftrekbaar. 
De donateur krijgt van de belasting  40,8% terug ofwel bijna €49,--. Deze donateur zou aan de NFVN zelfs jaarlijks €203,-- kunnen schenken. Hij krijgt van dit bedrag €83,-- terug van de belasting.  Netto is hij dus €120,-- kwijt. Exact hetzelfde bedrag dat hij doneert maar dan zonder overeenkomst.

Maar de NFVN krijgt wel €203,-- gedoneerd en kan hiermee meer geld beschikbaar stellen voor onderzoek!

Nieuwsgierig?

Verdere informatie of een aanvraagformulier ‘periodiek schenken’ kunt u opvragen via het emailadres: penningmeester@neurofibromatose.nl