Inschrijven als donateur

Heeft u het inschrijfformulier volledig ingevuld? Klik dan op Verzenden aan de onderzijde van de pagina. Uw aanmelding wordt dan automatisch naar de NFVN verstuurd.
Ter controle ontvangt u een e-mail met de bevestiging van uw aanmelding.

Inlog gegevens

Donateur gegevens

Man Vrouw

Doneren

U kunt uw eerste bijdrage overmaken naar onze bankrekening door een bedrag over te maken op ons nummer 4420705.
Vanzelfsprekend kunt u hiervoor ook gebruik maken van online doneren

Ik wil lid worden

Heeft u het inschrijfformulier volledig ingevuld? Klik dan op Verzenden aan de onderzijde van de pagina. Uw aanmelding wordt dan automatisch naar de NFVN verstuurd. Ter controle ontvangt u een e-mail met de bevestiging van uw aanmelding.

Inlog gegevens

Lidmaatschap gegevens

Man Vrouw

Accordering

Het standaard lidmaatschap kost vanaf 1 januari 2013 €25,- per jaar. Daarvoor ontvangt u ons ledenblad de Nieuwsflits en onze voorlichtingsbrochures waaronder ons kinderboek 'Koen & Dapper'. Tevens krijgt u dan de mogelijkheid om uw vragen op deze site te plaatsen, of om antwoorden te geven op vragen van anderen. Eenmaal per jaar is een algemene ledenvergadering waarvoor u wordt uitgenodigd. De andere leden uit uw gezin kunnen zich opgeven voor het gezinslidmaatschap. De kosten daarvan bedragen €10,- per jaar. Het gezinslidmaatschap biedt dezelfde mogelijkheden als het standaard lidmaatschap, met uitzondering van de toezending van onze voorlichtingsbrochures. Als u geen lid wilt worden maar de NFVN wel financieel wilt steunen, dan kunt u zich opgeven als donateur.Aangemeld blijven

Laat mij zien in de online gebruikers lijst.

Om je wachtwoord te resetten voer je hieronder je e-mailadres is,
je krijgt daarna per mail instructies om je wachtwoord te resetten.Hieronder is het mogelijk om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Diagnose

Neurofibromatose type 1 wordt meestal gediagnosticeerd op basis van klinische kenmerken (zie Kenmerken). Dat is niet altijd eenvoudig omdat de symptomen en eventuele klachten ook op andere aandoeningen of syndromen kunnen duiden; de diagnostische kenmerken kunnen bij een kind met NF1 pas volledig zijn op het 6e jaar. Door middel van differentiaaldiagnose zijn deze echter in principe uit te sluiten.

Het stellen van de differentiaaldiagnose houdt in dat een lijst van mogelijke aandoeningen opgesteld wordt op grond van de klachten en symptomen. Door middel van verder onderzoek worden één of meerdere elementen en/of mogelijke aandoeningen uitgesloten tot het liefst slechts één mogelijke aandoening overblijft. Het komt echter wel eens voor dat NF1 mis gediagnosticeerd wordt.

Afbeelding: Irene Caubo-Damen en kinderen uit Nieuwsflits 2, 2011

Downloads

  •  Klinische diagnose
  •  Genetische (DNA) diagnose
  •  Tabel differentiaaldiagnose