Ik ben getrouwd met Lieuwe en samen hebben we 3 kinderen. Een meisje en twee jongens. Mijn man, onze dochter en jongste zoon hebben alle drie NF1. Dit kwam in 1995 aan het licht. Wat was ik blij toen ik er via de bibliotheek achter kwam dat er een patiëntenvereniging was waar ik terecht kon voor informatie. Toen de rust hier in huis weer een beetje terug was gekeerd, heb ik besloten dat ik mij actief wou gaan inzetten voor wat nu de NFVN heet.

Sinds maart 2003 leid ik onze regio groep hier in het hoge noorden. De eerste bijeenkomst was met een bescheiden groepje bij ons in huis. Al in juni dat jaar kwamen we voor het eerst bijeen in het gezellige Stads café Oase. Zo door de jaren heen is het groepje aardig gegroeid met een kern vaste deelnemers. Het is een leuk gemêleerd gezelschap. Er zijn een paar alleen gaanden, echtparen ,ouders met een kind ,waarvan het kind een spontane mutatie is. Allemaal beschouwen ze de regiogroep als een warme deken. Erkenning en herkenning over en weer.

Wij komen 3 keer per jaar bijeen. Twee keer op locatie in Heerenveen. En dan nog wat ik noem een uitje buiten de deur. Ik vraag de leden van mijn groep om suggesties , waar ik dan mee aan de slag ga.

Contact

Tsjitske Walda

  • regio-noord@neurofibromatose.nl
  • (0513) 629799