Wij zijn Marion en Christian van Meer. Toen ik in 2000 de diagnose NF1 kreeg wist ik niet waar ik voor kwam te staan. We kwamen in contact met de NFVN. Na enkele vergaderingen en bijeenkomsten te hebben bijgewoond, kwam de vraag vanuit het bestuur of er mensen waren die een regiocontact groep op zouden willen starten. Daar hoefde ik niet over na te denken, want na ons eerste bezoek aan zo’n groep (bij Hannie en Gabriel) wist ik hoe fijn het was om met mede patiënten te zijn. Je weet immers waar je over praat en een half woord is al genoeg.

Onze eerste bijeenkomst was in september 2008. Inmiddels hebben wij een gezellige vaste groep bezoekers. Ons plan is om een keer of 4 per jaar bij elkaar te komen, al naar gelang de behoefte. Wij hebben ook al enkele interessante gastsprekers op bezoek gehad, een schoonheidsspecialiste en een medewerker van MEE. Deze gastsprekers worden uitgenodigd op verzoek van de deelnemers. Eigen inbreng is dus wenselijk. 1 x per jaar mogen we op stap met de hele groep, zo hebben wij o.a. al een boottocht over de Biesbos mogen houden met aansluitend een etentje.

De groep bestaat uit ca. 15 vaste bezoekers en regelmatig voegen zich nieuwe leden bij. Een veel gehoorde reactie van nieuwe bezoekers aan de regiocontactgroep is dat ze zich meteen thuis voelen. “Het is net een warme deken die je om je heen krijgt”, “na 2 woorden begrijpen ze me al” of “alle puzzelstukjes vallen in elkaar” horen we regelmatig.

Dus mensen uit (West) Brabant en Zeeland, kom eens een keertje langs op een bijeenkomst. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere regio’s!

Marion en Christian

Contact

Marion en Christian

Plaats van de bijeenkomsten

De bijeenkomsten worden gehouden in Oud Gastel, Veerkensweg 13a, 4751 CR Oud Gastel. U kunt zich opgeven via de e-mail of per telefoon. Er is voldoende parkeergelegenheid. Voor de eerstvolgende bijeenkomst agenda.